Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rok 2017

2017
(kronikář Alena Křížková)



První letošní schůze výboru SDH se konala v pátek 6. ledna od 17 hod. v hasičské zbrojnici.

Složení výboru SDH a ostatních funkcí pro rok 2017:
Starosta SDH:             Jaroslav Dziásek
Náměstek starosty:     Kamil Tuček (referent MTZ)
Velitel JSDH:             Jakub Roubíček, DiS.
Jednatel SDH:            Alena Dziásková
Pokladník SDH:         Anna Černá
Vedoucí ml. hasičů:    Alena Křížková
Člen výboru:               Mgr. Ing. Miroslav Andrt
Revizní rada:              Vlastimil Sudek, Hana Dvořáková, Jaroslav Šíma
Kronikář:                    Alena Křížková

Členové Jednotky sboru pomáhali v sobotu 4. února ve veslařském areálu v Račicích (nyní Labe aréna Račice) při přípravách závodní plochy na Mistrovství České republiky v ledové ploché dráze. Jmenovitě Jakub Roubíček, Tomáš Strouhal a Adam Jahoda.
V sobotu 11. února se ve velkém sále Kulturního střediska ve Štětí, konal již 52. hasičský ples. Hrála nám jako tradičně výborná kapela Fantazie, p. Totha z Polep. Příprav se každým rokem účastní minimum lidí. Za přípravu celé tomboly a shánění sponzorských darů patří velké díky členům našeho sboru p. Rostislavu Kožarskému a p. Anně Černé. 
Dne 24. března se od 18 hod. v Penzionu Oáza ve Štětí, uskutečnila VVH Okrsku Štětí.
O den později, v sobotu 25. března se v Trávčicích konalo Shromáždění starostů a představitelů SDH. Za náš sbor se účastnili Alena Dziásková a Jaroslav Dziásek. Zde proběhla volba nového starosty OSH Litoměřice za odstupujícího Josefa Mikeše. Novým starostou byl zvolen Ivo Šach, člen našeho sboru.
Dne 14. dubna se uskutečnilo v Lounech školení rozhodčích, pořádané OSH v Litoměřicích. Z našeho sboru se zúčastnili Alena Dziásková a Jaroslav Dziásek, kteří školení úspěšně zakončili.
Mladí hasiči začali v dubnu opět trénovat na fotbalovém hřišti v Radouni, kde mají větší možnost tréninku požárního útoku, ale i běhu na 60m s překážkami a štafet.
V letošním roce se děti zapojily i do dobrovolnické činnosti. První z nich byla 8. dubna akce Ukliďme svět- Ukliďme Česko. Úklidu příjezdových cest do města poblíž štětského mostu se účastnili – Oliwia Chalupa, Barbora Křížková, Martin Devera, Vojtěch Čecho a Jakub Hájek.
Druhá charitativní akce se týkala sbírání plastových víček od PET lahví. Ve čtvrtek 13. dubna, po ročním sbírání, předali téměř 50 tisíc víček 10-letému zdravotně postiženému Michálkovi z Ústí n/L.
V pátek 21. dubna se pak nejstarší mladí hasiči účastnili projektu Den Země, který je určen pro děti z mateřských a základních škol. Zde seznámili děti s prací dobrovolných hasičů, ale i náplní svého kroužku. Účastnili se jej Vojtěch Čecho, Martin Devera, Jakub Hájek a Patrik Zázvorka.
V pátek 14. dubna se nad veslařským kanálem v Račicích konalo Odborné školení Jednotky sboru. Zkoušku protichemického zásahu si pro přítomné hasiče připravil člen sboru Kamil Tuček.

V sobotu 15. dubna se členové Jednotky zúčastnili Osmiboje okrsku v Dušníkách, kde se umístili na 5. místě. Mezi disciplínami, které absolvovali, byla např. evakuace osob po výbuchu budovy (Přestavlky kasárna), pytlování (Přestavlky u česačky), plošné vyhledávání osob (Přestavlky les), dopravní nehoda 2 kamionů (Nížebohy), dálková doprava vody (Dušníky), test fyzické zdatnosti (Břežany n/O), požární útok (Radovesice) a praktický test vč. značek (Budyně n/O). Jednotka SDH Štětí soutěžila ve složení: Marek Rybák, David Svoboda, Adam Jahoda, Tomáš Strouhal, Marek Tuček, Václav Vévoda a Jaroslav Kyml. Všem zúčastněným patří veliká gratulace a díky za reprezentování našeho sboru.
Ve dnech 26. a 27. dubna předvedla Jednotka sboru, ve Lhotce u Mělníka, ukázku protichemického zásahu pro studenty Střední zdravotnické školy Mělník. Této ukázky se účastnili Kamil Tuček, Tomáš Strouhal, Jan Lebduška, Jaroslav Kyml a David Svoboda.
V neděli 30. dubna se uskutečnilo tradiční zapálení vatry při příležitosti oslav Pálení čarodějnic. Sedm členů Jednotky den předem pečlivě vatru vystavělo, ta byla vzhledem k nedostatku dřeva nižší než obvykle. Samotné zapálení vatry i následná asistence při ohňostroji proběhly úspěšně.
Kolektiv mladých hasičů se během posledního roku rozrostl. V současné době se tréninků účastní kolem 20 dětí ve věku od 6 do 17 let. Při soutěžích děti reprezentují náš sbor v pracovních stejnokrojích PS II, které jsou díky své opotřebovanosti i materiálu k soutěžím méně vyhovující. Proto bylo dětem v červnu nakoupeno 15ks elastických dresů od f. DD Sport z Duban u Kralic na Hané. Dresy/trika s dlouhým raglánovým rukávem jsou v modro-černo-bílé barvě s nápisem SDH Štětí na předním i zadním dílu. Dále bylo mladým hasičům pořízeno 10ks šedo-oranžových přileb Camp Titan a 10ks kožených opasků.
Mladí hasiči se v sobotu 6. května účastnili svého prvního letošního závodu a pro většinu z nich to byla soutěžní premiéra. V Pohárové soutěži v Předoníně získali, v kategorii starších, ve štafetě CTIF krásné 4. místo (110,53 s.), v požárním útoku 7. místo (37,40 s.). Po závěrečném součtu celkové 8. místo. Náš sbor reprezentovali – Tomáš Bubeníček, Vojtěch Čecho, Martin Devera, Jakub Chalupa, Oliwia Chalupa, Jakub Kocúr, Lukáš Kocúr, Anna Uhlířová a Patrik Zázvorka. Dětem patří veliká gratulace za jejich snahu.
V neděli 7. května se mladí hasiči zúčastnili 1. kola 4. ročníku soutěže STIMAX CUP v Lhenicích u Teplic. Na start se postavilo téměř 300 závodníků nejen z České republiky, ale i ze Slovenska. V běhu na 60m s překážkami vybojovaly děti tato umístění – 4. místo Oliwia Chalupa (8 let), 11. místo Lukáš Kocúr (6 let), 32. místo Petr Cihlář (9 let), 37. místo Jakub Chalupa (10 let), 41. místo Tomáš Havner (8 let), 43. místo Jiří Havner (8 let), 22. místo Vojtěch Čecho (13 let), 36. místo Jakub Kocúr (11 let), 38. místo Martin Devera (15 let). V běhu na 100m s překážkami - 14. místo Jakub Hájek (15 let). Všem dětem patří velká gratulace k jejich úspěchu a poděkování za reprezentování našeho sboru. 
Dne 10. května se uskutečnila odborná rada velitelů, kde se projednávalo hlavně pořádání Okresního kola soutěže v požárním sportu, které se bude konat 13. 5. 2017 v Lovosicích. Za náš sbor se zúčastnil starosta Jaroslav Dziásek.
Řádná valná hromada se uskutečnila 12. května 2017 od 17 hodin v prostorách hasičské zbrojnice. Celkem se schůze zúčastnilo 18 členů, nebyla tedy usnášení schopná. Schůzi zahájil starosta SDH Jaroslav Dziásek. Informoval členy o proběhlých akcích v letošním roce, jako byl např. hasičský ples, účast žen na soutěži v Holicích a příprava vatry. Velitel Jednotky Jakub Roubíček pak seznámil přítomné s účastí Jednotky na Osmiboji v Dušníkách, absolvovaném odborném školení a stavbě vatry. Vedoucí mladých hasičů, Alena Křížková, informovala o účasti mladých hasičů na soutěžích a zapojení dětí do dobrovolnických akcí. Dále byli všichni účastníci VH informováni o blížících se soutěžích. V neděli 28. května se na Městském stadionu ve Štětí uskuteční soutěž „O pohár města Štětí“ a v měsíci červnu na fotbalovém hřišti v Radouni soutěž pro mladé hasiče „O pohár starosty SDH Štětí“.
V diskuzi přednesl člen našeho sboru a nově zvolený starosta OSH Litoměřice, Ivo Šach, svůj nápad týkající se možnosti využití tartanové dráhy na 3. Základní škole Ostrovní ve Štětí, k tréninku běhu na 100m s překážkami pro sbory z celého okresu. Vše je zatím v jednání. Vlastimil Sudek připomněl letošní výročí 45 let hasičské zbrojnice a 145 let SDH Štětí. Václav Ernst vyjádřil nespokojenost nad vedením valné hromady, nečinností sboru a špatnou komunikací mezi členy.
Dále bylo upozorněno na opakující se nízkou účast členů na valných hromadách a potřebu pročistit sbor od neaktivních členů.
Tým žen se v sobotu 13. května účastnil Okresního kola soutěže v požárním sportu v Lovosicích. Zde se jim podařilo vybojovat krásné 2. místo. Náš sbor reprezentovaly ve štafetě 4x100m s překážkami, běhu na 100m s překážkami a požárním útoku - Alena Dziásková, Hana Dvořáková, Kateřina Rendlová, Barbora Hanžlová, Markéta Janušková a Jana Pokorná.
Mladí hasiči se v sobotu 20. května účastnili zdravotnické soutěže Den s první pomocí,  určené pro žáky 1.stupně Základních škol, pořádané Místní skupinou ČČK ve Štětí. Zde se jim podařilo vybojovat úžasné 2. místo. Sbor reprezentovali – Oliwia Chalupa, Jakub Chalupa, Jakub Kocúr a Patrik Zázvorka.

33. ročník soutěže „O pohár města Štětí“  a 7. ročník „Podřipské hasičské ligy“
Datum konání:            28. 5. 2017
Místo konání:             Městský stadion Štětí
Velitel soutěže:           Jaroslav Dziásek
Hlavní rozhodčí:         Jindřich Konfršt, Pavel Novák
Startér:                        Milan Novák             
Rozhodčí u terčů:       Petr Křížek
Prezentace:                 Anna Černá, Alena Křížková, Vlastimil Sudek
Finance a stravování:  Anna Černá
Psaní diplomů:            Alena Křížková
Měření hadic:              L´ubomír Božek
Zdravotnická služba:  Červený Kříž – Naďa Labská, Tereza Landová
Časomíra:                   od Podřipské hasičské ligy – Robert Pánek 
Dodávka vody:           T815 PS Štětí – Lukáš Jalamudis,
                                    T815 SŽDC Kralupy n/Vlt. – Kamil Tuček

Fotograf:                     Alena Křížková
Občerstvení:               Jiří Trutnovský, správce stadionu

Další pořadatelé:        Josef Widtmann, Jaroslav Šíma, Josef Juriga

Hosté:                         místostarosta města Mgr. Ing. Miroslav Andrt

Tým žen – Štětí:                                            Tým mužů – Štětí:
Alena Dziásková                                           L´ubomír Božek
Jaroslava Lochmanová                                  Marek Rybák
Jana Pokorná                                                 Jan Lebduška
Hana Dvořáková                                           Václav Vévoda
Sára Kočinová                                               Tomáš Strouhal
Markéta Janušková                                        Kamil Tuček
                                                                       Oldřich Krejčí


Výsledky žen:
O pohár města Štětí                        2.místo – čas 23,85 sek.
Podřipská hasičská liga (PHL)       7.místo – čas 23,43 sek.

Výsledky mužů:
O pohár města Štětí                        15.místo – čas 50,75 sek.
Podřipská hasičská liga (PHL)       11.místo – čas 26,57 sek.

Přehled účastníků a jejich výsledky:

SDH – MUŽI

O pohár města Štětí (čas)

Umístění

PHL            (čas)

Umístění

Předonín B

33,28

11.

16,35

1.

Snědovice

83,68

17.

28,60

13.

Nové Dvory B

22,79

6.

NP

16.

Kmetiněves

57,41

16.

19,47

6.

Hrobce

22,64

5.

18,52

3.

Mělník – Blata

21,80

3.

17,24

2.

Černouček

25,22

10.

NP

16.

Předonín A

41,60

14.

29,80

14.

Měrunice

NP

18.

27,38

12.

DDM Armex Děčín

21,95

4.

19,06

5.

Štětí

50,75

15.

26,57

11.

Bechlín

NP

18.

33,93

15.

Černuc

24,34

8.

20,13

7.

Boletice

33,49

12.

21,26

8.

Brozany

38,21

13.

23,31

10.

Střemy

23,85

7.

NP

16.

Štrbice B

19,10

1.

22,10

9.

Háj u Duchcova

25,20

9.

NP

16.

Zemědvory

20,36

2.

18,74

4.

 

SDH – ŽENY

O pohár města Štětí (čas)

Umístění

PHL           (čas)

Umístění

Předonín

24,35

3.

22,80

4.

Dřemčice

24,44

4.

28,33

10.

Mělník – Blata

NP

11.

20,13

2.

Hrobce

26,89

6.

23,18

6.

Měrunice

NP

11.

27,63

9.

Křešice

25,21

5.

28,61

11.

Štětí

23,85

2.

23,43

7.

Kmetiněves

38,77

8.

22,87

5.

Snědovice

63,29

10.

41,90

12.

Nové Dvory Kikinky

19,84

1.

19,41

1.

Štrbice

46,13

9.

20,18

3.

Háj u Duchcova

37,63

7.

26,42

8.



I v letošním roce se hasiči zúčastnili akce Den s Ajaxem, pořádané dne 31. května pro žáky 1. stupně základních škol. Pro děti byla připravena oblíbená prohlídka vnitřku hasičského auta a seznámení s technikou.
V sobotu 3. června se mladí hasiči účastnili Memoriálu Václava Linharta v Křešicích, kde soutěžili v kategorii starších žáků ve štafetě na 4x60 m s překážkami a požárním útoku. I přes problémy s nastartováním mašiny se nakonec umístili na 10.místě. Sbor reprezentovali – Tomáš Bubeníček, Vojtěch Čecho, Martin Devera, Jiří Havner, Jakub Chalupa, Jakub Kocúr a Patrik Zázvorka.
Během víkendu 3. – 4. 6. 2017 se obyvatelé obce Stračí pustili do čištění a opravy místní nádrže. Náš sbor vypomohl zapůjčením kádě, hadic, plovoucího čerpadla, brodících kalhot i následným napuštěním nádrže naším vozem zn. Praga.
Po 3 letech se v sobotu 10. června opět konaly Hasičské slavnosti v Litoměřicích. Tentokrát se náš sbor neúčastnil slavnostního nástupu na Mírovém náměstí.
Bohužel vzhledem ke zkušenostem z posledního ročníku slavností nebyl ze strany členů sboru zájem o účast na slavnostním nástupu na litoměřickém Mírovém náměstí i v následném průvodu (4-hodinové stání v horkém počasí). Někteří členové sboru vč. mladých hasičů se účastnili alespoň předvedení techniky na litoměřickém výstavišti.    
Na sobotu 17. června byla naplánována soutěž mladých hasičů „O pohár starosty SDH Štětí“, na fotbalovém hřišti v Radouni. V tu dobu se v obci konala i Radouňská pouť, jejíž součástí a zpestřením měla být naše hasičská soutěž. Přihlášené týmy se bohužel mezitím kvalifikovaly na Krajské kolo hry Plamen, které se nakonec konalo ve stejný den. Proto svou účast na naší soutěži musely na poslední chvíli zrušit. Mladí hasiči z našeho sboru nezaháleli, a přestože byla samotná soutěž zrušena, předvedli přítomným ukázku požárního útoku. Součástí hasičské ukázky bylo i předvedení ruční pojízdné stříkačky, tzv. „koňky“ a příprava pěny pro děti. Velké díky patří panu Václavu Švancarovi, správci hřiště, za možnost předvedení hasičské ukázky v rámci oslav a firmě Knotek a Veselka za pomoc při transportu koňky. 
V sobotu 24. června se mladí hasiči účastnili 2. kola 4. ročníku STIMAX CUP v Roudnici nad Labem a poprvé náš sbor reprezentovali v nových dresech a přilbách. Ty jim přinesly štěstí a jedna z účastnic dosáhla až na stupně vítězů. Soutěže se tentokrát účastnilo celkem 227 závodníků. V běhu na 60m s překážkami vybojovaly děti tato umístění – 3. místo Oliwia Chalupa (8 let), 10. místo Barbora Dziásková (6 let), 17. místo Lukáš Kocúr (6 let), 18. místo Lukáš Svoboda (7 let), 20. místo Tomáš Havner (8 let), 21. místo Jakub Chalupa (10 let), 25. místo Petr Cihlář (9 let), 35. místo Jiří Havner (8 let), 36. místo Lukáš Dziásek (8 let), 23. místo Vojtěch Čecho (13 let), 26. místo Jakub Kocúr (11 let), 33. místo Martin Devera (15 let). Dětem patří veliká gratulace k jejich výkonům.
Poslední schůzka mladých hasičů před letními prázdninami se konala ve středu 28. června. Děti ji trávily ve Stračí u hasičské zbrojnice, kde si opékaly buřty a hrály hry.
Sobota 15. července patřila v Křešicích oslavám 960 let obce a současně 140 let od založení Sboru dobrovolných hasičů, kteří nám umožnili se oslav účastnit. Zapojili jsme se i do pěkného průvodu obcí a ještě hezčího programu, který byl skvěle připraven jak pro malé tak velké návštěvníky. Na slavnostech jsme měli možnost předvést i naši ruční pojízdnou stříkačku. Velké díky patří obsluze koňky, panu Antonínu Frenclovi a L´uboši Božkovi ze Stračí a mladým hasičům Martinu Deverovi, Vojtovi Čechovi a Barborce Křížkové za jejich účast.
Ve dnech 19. až 23. července se konal příměstský hasičský tábor pro naše malé hasiče. Děti si užily nejen koupání, ale i hraní her, opékání buřtů a menšího tréninku. Zpestřením pro ně byla i návštěva Muzea Křišťálového doteku v Litoměřicích a plavba lodí po Labi, z Litoměřic do Roudnice n. Labem. Tábora se účastnili mladí hasiči – Jakub Hájek, Martin Devera, Lukáš Svoboda, Vojtěch Čecho, Barbora Křížková a vedoucí Alena a Petr Křížkovi.
V sobotu 26. srpna se mladší družstvo mladých hasičů účastnilo Podřipské hasičské ligy v Nových Dvorech. Byla to jejich první soutěžní zkušenost, přesto se jim podařilo dosáhnout až na stupně vítězů. Domů si tak odváželi medaile a diplomy za krásné 3. a 5. místo. Družstvo soutěžilo ve složení – Lukáš Svoboda, Oliwia Chalupa, Jiří Havner, Tomáš Havner, Jakub Chalupa, Lukáš Kocúr, Lukáš Dziásek a ved. Petr Křížek. Výsledné časy byly – 1. pokus 27,46 s. a 2. pokus 44,12 s.
Posledního kola Podřipské hasičské ligy se v sobotu 26. srpna zúčastnil i tým žen, kterým se v prvním útoku podařilo vybojovat 4. místo a po druhém útoku dokonce 3. místo a nádherný pohár.
Slavnostní vyhlášení Podřipské hasičské ligy proběhlo v sobotu 21. října v Bechlíně. Družstvo našich žen se umístilo v kategorii TOP na 6. místě a v kategorii ŘÍP na 8. místě.

Podřipská hasičská liga – výsledky jednotlivých soutěží

Datum

Místo

1.pokus TOP

2.pokus ŘÍP

Čas

Umístění

Čas

Umístění

28.5.2017

Štětí

23,85

2.

23,43

7.

10.6.2017

Měrunice

NP

8.

43,42

7.

11.6.2017

Hrobce

22,5

6.

43,91

9.

1.7.2017

Dřemčice

24,22

5.

NP

10.

5.7.2017

Ctiněves

25,39

7.

23,54

6.

29.7.2017

Děčín

24,74

5.

26,83

7.

12.8.2017

Předonín

NP

11.

40,78

9.

26.8.2017

Nové Dvory

25,67

4.

23,03

3.

 

 

 

6.místo

 

8.místo

 

 

 

50 bodů

 

43 bodů


V úterý 15. srpna byl v 5:10 nahlášen požár rodinného domu v obci Sukorady. Na místě zasahovalo celkem 5 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů – HZS PS Štětí, JSDH Štětí, JSDH Snědovice, HZS PS Úštěk a JSDH Dubá. Doprovod jim na místě dělala Policie ČR a posléze i vyšetřovatel z HZS Litoměřice. Po dokončení zásahu se Jednotka SDH Štětí vrátila zpět na stanici v 8:45 a do opětovné bojeschopnosti byla uvedena v 9:15 hod. Složení jednotky – Tomáš Strouhal, Adam Jahoda, Michal Šlanhof.
V sobotu 2. září se mladí hasiči účastnili 3. kola Stimax Cupu v Chomutově. Soutěže se tentokrát účastnilo celkem 186 závodníků. Náš sbor reprezentovalo 6 dětí. V běhu na 60 m s překážkami vybojovaly děti tato umístění - 5. místo Oliwia Chalupa (8 let), 13. místo Lukáš Svoboda (7 let), 18. místo Jakub Chalupa (10 let), 30. místo Lukáš Dziásek (8 let) a 18. místo Vojtěch Čecho (13 let). V běhu na 100m s překážkami - 12. místo Jakub Hájek (15 let).
Domácí soutěž mladých hasičů O pohár starosty SDH Štětí, která byla přeložena ze 17. června na 10. září, se bohužel neuskutečnila ani v tomto náhradním termínu. Důvodem bylo špatné počasí a nebezpečí úrazu závodníků na trati.
V sobotu 16. září se mladí hasiči zúčastnili 25. ročníku Putovního poháru mládeže SDH Bechlín. Soutěžilo se ve štafetě 4x60 metrů a požárním útoku. Soutěže se za náš sbor zúčastnili jak mladší tak i starší žáci (doplněni mladšími). Tým mladších byl ve složení – Oliwia Chalupa, Lukáš Kocúr, Jiří Havner, Tomáš Havner, Petr Cihlář, Barbora Dziásková a Lukáš Dziásek. Výsledky mladších žáků – 4. místo štafeta 4x60m (77,03 s.), 3. místo požární útok (38,78 s.). Celkově se tým mladších umístil na 4. místě.
Tým starších byl ve složení – Vojtěch Čecho, Jakub Kocúr, Oliwia Chalupa, Jiří Havner, Tomáš Havner, Petr Cihlář a Barbora Dziásková. Výsledky starších žáků – 5. místo štafeta 4x60m (73,87 s.), 5. místo požární útok (47,72 s.). Celkově se tým starších umístil na 5. místě.
Dne mobility se v pátek 22. září účastnili i členové jednotky našeho sboru, ve složení Tomáš Strouhal, Marek Tuček a Václav Vévoda. Na Novém náměstí ve Štětí předvedli hasičský vůz, seznámili příchozí děti i dospělé s prací hasičů při zásazích a předvedli způsoby poskytování první pomoci.
Finálového kola Stimax Cupu v Děčíně se v sobotu 23. září účastnilo celkem 241 závodníků. Náš sbor reprezentovalo celkem 10 dětí ve složení - 10. místo Barbora Dziásková, 8. místo Lukáš Kocúr, 11. místo Lukáš Svoboda, 21. místo Petr Cihlář, 23. místo Jakub Chalupa, 27. místo Tomáš Havner, 29. místo Jiří Havner, 40. místo Lukáš Dziásek, 19. místo Vojtěch Čecho, 32. místo Jakub Kocúr.
Do celkového vyhodnocení STIMAX CUPu 2017 byla započítána účast na minimálně 3 kolech a výsledné časy byly sečteny. Dětem se velice dařilo a umístily se následovně :
Oliwia Chalupa – 6.místo (88,95 s.), Lukáš Kocúr – 9.místo (104,65 s.), Lukáš Svoboda – 16.místo (116,34 s.), Jakub Chalupa – 18.místo (71,67 s.), Petr Cihlář – 22.místo (76,63 s.), Tomáš Havner – 24.místo (77,65 s.), Jiří Havner – 29.místo (89,12 s.), Lukáš Dziásek – 33.místo (108,35 s.), Vojtěch Čecho - 18.místo (54,59 s.) a Jakub Kocúr – 26.místo (64,95 s.).

STIMAX CUP 2017 – vyhodnocení jednotlivých kol

Jméno

Věk

Lhenice

Roudnice n/L

Chomutov

Děčín

Celkové umístění

Čas

Místo

Čas

Místo

Čas

Místo

Čas

Místo

Barbora Dziásková

6

-

-

33,05

10.

-

-

33,57

10.

-

Oliwia Chalupa

8

32,60

4.

27,62

3.

28,73

5.

-

-

6.

Lukáš Kocúr

7

33,95

11.

37,78

17.

-

-

32,92

8.

9.

Lukáš Svoboda

7

-

-

41,60

18.

39,10

13.

35,64

11.

16.

Petr Cihlář

9

28,18

32.

25,63

25.

-

-

22,82

21.

22.

Lukáš Dziásek

9

-

-

33,86

36.

38,67

30.

35,82

40.

33.

Jiří Havner

9

31,78

43.

32,26

35.

-

-

25,08

29.

29.

Tomáš Havner

9

29,92

41.

23,94

20.

-

-

23,79

27.

24.

Jakub Chalupa

10

29,19

37.

24,23

21.

24,42

18.

23,02

23.

18.

Vojtěch Čecho

13

18,60

22.

20,43

23.

18,47

18.

17,52

19.

18.

Martin Devera

15

22,64

38.

25,14

33.

-

-

21,75

32.

-

Jakub Kocúr

11

21,86

36.

21,34

26.

-

-

-

-

26.

Jakub Hájek

16

41,57

14.

-

-

32,94

12.

-

-

-


V sobotu 14. října se mladí hasiči účastnili Závodu požárnické všestrannosti v Lukavci. Pro tým mladších to byla jejich první zkušenost s branným závodem. Tým soutěžil ve složení – Barbora Dziásková (7 let), Barbora Křížková (7 let), Jiří a Tomáš Havnerovi (9 let) a Lukáš Kocúr (7 let). Děti se umístily na 20. místě, s 63 body a časem 27,44 min.
Dne 28. října 2017 se konala svatba člena sboru Oldřicha Krejčího s paní Weronikou Chalupou, v polské obci Tylice u města Zgorzelec, které je rodištěm nevěsty. Za náš sbor byl na přání snoubenců zakoupen digitální teploměr, jako svatební dar, který jim předali členové sboru, manželé Alena a Petr Křížkovi. Novomanželům přejeme hodně štěstí a lásky na společné cestě životem.
Víkend 11. a 12. listopadu patřil v Praze již XVI. ročníku Memoriálu Marty Habadové, který je součástí Českého halového poháru. Soutěže v běhu na 60 metrů s překážkami se účastnilo více jak 1100 závodníků. Poprvé se ho účastnili i mladí hasiči z našeho sboru. V sobotu soutěžili mladší žáci ve věku 6-11 let, kde nás reprezentoval Lukáš Kocúr (7 let), s časem 23,40 s. skončil na 159. místě z 209 závodníků. V neděli na start nastoupili starší žáci ve věku 11-15 let. Nejlépe se umístil Vojtěch Čecho (13 let), který se s časem 15,09 s. umístil na 111. místě z 258 závodníků. Poté na start nastoupil i Jakub Kocúr (12 let), který se s časem 20,59 s. umístil na 238. místě z 258 závodníků. Všem patří velké poděkování za reprezentování našeho sboru a gratulace k překonání svých osobních rekordů.
Letošní soutěžní sezonu zakončili mladí hasiči v pátek 17. listopadu domácím branným závodem. Vzhledem ke špatnému počasí se nakonec celý odehrál na hasičské zbrojnici, kde jim jejich vedoucí připravili různá stanoviště. Mezi soutěžními disciplínami bylo např. uzlování, zdravověda, technické a topografické značky, střelba nebo motání hadic na rychlost. Děti vybojovaly tato umístění - Mladší žáci: 1. místo Jakub Chalupa, 2. místo Oliwia Chalupa, 3. místo Barbora Křížková, 4. místo Jiří Havner, 5. místo Tomáš Havner a 6. místo Lukáš Svoboda. Starší žáci: 1. místo Martin Devera, 2. místo Jakub Hájek a 3. místo Vojtěch Čecho.
V sobotu 18. listopadu se uskutečnilo v SDH Brozany n.O. školení rozhodčích pro mládež, pořádané OORM v Litoměřicích. Z našeho sboru se zúčastnili a školení úspěšně zakončili manželé Alena a Jaroslav Dziáskovi a Alena Křížková.
Valná hromada mladých hasičů se konala v pátek 8. prosince od 17 hodin v prostorách nové klubovny mladých hasičů v Pivovarské ulici čp. 741. Účastnilo se jí celkem 9 dětí a 6 rodičů. Všichni byli seznámeni s celoroční činností a úspěchy dětí, také s plánem na rok 2018. Starší žáci si jako překvapení pro mladší připravili i Mikulášskou nadílku. Osm dětí společně se svými vedoucími, Alenou a Petrem Křížkovými, v klubovně i přespali.
Výroční valná hromada sboru se konala v pátek 15. prosince od 17 hodin, v jídelně 3. ZŠ. Přítomno bylo 28 členů (15 omluveno, 18 neomluveno) a 4 hosté. Z SDH Bechlín byla přítomna starostka Jana Macková, z SDH Předonín Tomáš Dvořák a Václav Kouřil, z SDH Snědovice Vladimír Řeřicha.
Schůzi zahájil a vedl starosta sboru Jaroslav Dziásek. Po uctění památky zesnulých byli všichni přítomní seznámeni s programem schůze. Pokračovalo se volbou mandátní a návrhové komise. Následovaly zprávy starosty sboru Jaroslava Dziáska, velitele JSDH Jakuba Roubíčka a vedoucí kolektivu mladých hasičů Aleny Křížkové. Dále zpráva pokladní Anny Černé a revizní zpráva, kterou za nepřítomného Vlastimila Sudka přečetl Václav Ernst.
Během VVH byli všichni seznámeni i se stavem členské základny, návrhem rozpočtu na rok 2018, zastoupením našich členů na vyšších orgánech a výměnou stávajících členských průkazů za nové. Schválen byl i plán činnosti na rok 2018. Odsouhlaseno bylo také zvýšení členských příspěvků od 1. 1. 2019 o 50,-Kč. Řádný člen bude platit 200,-Kč a důchodci nad 65 let 150,-Kč.
V závěrečné diskuzi jako první vystoupil p. Václav Ernst. Připomněl, že právě 15. 12. slaví sbor 145. výročí od svého založení. Vedení sboru vytkl, že na květnové valné hromadě nebyli členové informováni o blížících se Hasičských slavnostech v Litoměřicích. Vznesl dotaz, zda by mohl být v den sv. Floriána uspořádán Den otevřených dveří na hasičské zbrojnici, vč. ukázky kronik a fotek. A také, zda a v jaké míře pokračuje spolupráce se sborem v rakouském Langenlois.
Další v diskuzi byl p. Oldřich Krejčí, který upozornil na nedostačující množství dřeva, které je každoročně potřeba na stavbu vatry při Pálení čarodějnic. V současné době zajišťuje dřevo Město Štětí, které na příští rok přislíbilo větší množství. Člen sboru p. Jaroslav Benýr vznesl dotaz, proč se na Výroční valnou hromadu nedostavili zástupci Města Štětí. Ti byli pozváni, bohužel se jak starosta města Mgr. Zdeněk Ryšánek tak i místostarosta Mgr. Ing. Miroslav Andrt, z časových důvodů omluvili. Starostka sboru Bechlín, paní Jana Macková, popřála všem přítomným členům i celému našemu sboru hodně soutěžního i soukromého štěstí v novém roce. Závěrem Výroční valné hromady byla z důvodu nepřítomnosti členů na minulé VVH, dodatečně předána tato „Čestná uznání a vyznamenání“:
Čestné uznání sboru – David Svoboda
Za věrnost 40 let – Jindřich Červinka
Dále bude předáno poděkování SDH Vědomice a Křešice za spolupráci a podporu při rozvoji sportovní činnosti mladých hasičů SDH Štětí a pro SDH Malešov za reprezentování týmu žen SDH Štětí.
Zastoupení našich členů ve vyšších orgánech SH ČMS:
Jaroslav Dziásek (starosta) - člen Okresní odborné rady represe, dříve rada velitelů (OORR), rozhodčí mládeže a dospělých
Ivo Šach - starosta Okresního sdružení hasičů ČMS v Litoměřicích, rozhodčí dospělých I. stupně
Alena Dziásková (jednatelka) - členka Okresní kontrolní a revizní rady (OKRR), rozhodčí mládeže a dospělých
Alena Křížková (vedoucí MH) - rozhodčí mládeže  
Vlastimil Sudek - starosta Okrsku č. 9 Štětí
Anna Černá - pokladní Okrsku č. 9 Štětí
V současnosti, k 31. 12. 2017,  má sbor 77 členů, z toho 16 mladých hasičů, 13 žen a 48 mužů. V letošním roce byli přijati tito členové: Havner Jiří, Havner Tomáš, Chalupa Jakub, Chalupa Oliwia, Kocúr Lukáš, Kocúr Jakub, Červinka David.

Různé:
Jednotka sboru vyjela v letošním roce např. k požáru trávy v Předoníně, Radouni a Stračí, požáru izolace ve f. Mondi Štětí, chaty v Záluží, RD ve Štětí a v Sukoradech a Sportbaru na autobusovém nádraží ve Štětí. Dále k odstranění hmyzu, odchytu zvěře, odstraňování škod po silném větru či k poskytnutí první pomoci. Součástí byly i asistence, pohotovosti, námětová cvičení, údržba techniky, úklid zbrojnice a školení ve vyprošťování osob z vozidel. Ukázky zásahu a pěnu připravili dětem v MŠ Beruška Štětí, v Račicích, Počeplicích, Radouni, Stračí a Roudnici nad Labem. Tak jako každý rok asistovali členové jednotky 31. prosince při přípravách a zabezpečení silvestrovského ohňostroje na Novém náměstí ve Štětí.
V
měsíci listopadu byla uskutečněna veřejná sbírka plyšáků, které byly předány na dětské oddělení Litoměřické nemocenice i do mnoha azylových domů. Do sbírky se zapojilo kromě členů sboru i mnoho občanů města a blízkého okolí, včetně základních škol.
Do objektu v Pivovarské ulici čp. 741 byla zakoupena lednice a sporák, během roku byl proveden i úklid vnitřních a venkovních prostor domu.
Byla vyrobena 4m kladina pro trénink mladých hasičů, která je v současné době umístěna na fotbalovém hřišti v Radouni, kde MH trénují. Na výrobě se podílel starosta sboru Jaroslav Dziásek.
Mladí hasiči získali finanční dar od firmy 2JCP Račice, na svou činnost. Dále obdrželi omalovánky a přívěsky na klíče od f.Požární bezpečnost Jihlava (vyzbrojna.cz) a další drobnosti od f. Vitana z Roudnice n/L a obchodu ESO Market Jivel Štětí.
I v letošním roce byla vyhlášena výtvarná soutěž pro ml. hasiče, týkající se návrhu na novoročenku. Vybrán byl obrázek Oliwie Chalupy (8 let). 
Město Štětí připravilo na soutěž MH v Radouni dárkové taštičky pro soutěžní týmy. Vzhledem ke zrušení soutěže, budou taštičky soutěžícím předány v příštím roce.
Byla provedena kontrola hasičské zbrojnice ve Stračí. Vzhledem k nutné větší rekonstrukci objektu a její finanční náročnosti by měla být oprava zahrnuta do plánu Města Štětí na r. 2018.
V pondělí 19. června se konala Odborná rada represe (dříve rada velitelů), kde byly zhodnoceny všechny proběhlé soutěže. Náš sbor zastupoval Jaroslav Dziásek.
V
pátek 10. listopadu se uskutečnila schůze Okrsku Štětí ve Snědovicích. Za náš sbor se účastnil Vlastimil Sudek.
V sobotu 2. prosince proběhla VVH v Předoníně, kde náš sbor zastupovali Alena Křížková a Jakub Roubíček. O týden později, v sobotu 9. prosince se v Terezíně konalo jednání odborných rad, revizní rady a výkonného výboru OSH Litoměřice.

Aktivita SDH v r.2017

 

Akcí

Členů

Hodin

Údržba výzbroje a výstroje

23

14

163

Údržba vodních zdrojů

3

9

160

Údržba a výstavba has. zařízení

9

5

64

Kulturní a společenské akce

4

4

30

Pomoc obcím

24

8

373

Propagace PO

0

0

0

Preventivní a vých. činnost

91

32

2 584

Preventivní požární hlídky

0

0

0

Příprava odbnornosti členů SDH

36

20

458

Celkem

190

92

3 832

 
 

Facebook

hodiny